Ketahui Kenapa Ibu Hamil Mesti Ambil Protein Semasa Hamil

Kehamilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua ūüôā

Kehamilan adalah satu detik yang sangat indah dan istimewa dalam hidup seorang wanita yang bergelar isteri. Ini kerana, sepanjang tempoh 40 minggu janin membesar di dalam rahim, memberi satu kenikmatan yang tidak terhingga.

Lebih-lebih lagi, bila sudah memasuk minggu ke-20, minggu yang biasanya ibu-ibu hamil mulai merasa pergerakan lembut dari dalam rahim. Semakin bertambah minggu, semakin kuat tendangan dari dalam. Seolah-olah, rasa macam bayi nak melompat keluar dari perut pun ada. Betul kan mak-mak semua. ūüôā

Sebagai seorang ibu atau bakal bergelar ibu, sudah pasti kita mengimpikan bayi yang lahir adalah bayi yang sihat dan normal. Kalau boleh, tak nak lah bayi ni nanti dapat sakit ni, dapat sakit tu. Tak pasal-pasal kena duduk dalam hospital sepanjang berpantang. Betul kan?

 

kenapa protein penting untuk ibu hamil

 

Jadi, bagi memenuhi tumbesaran yang sempurna buat janin di dalam rahim, pemberian nutrisi yang mencukupi adalah penting.

Sebab itulah, pengambilan suplemen tambahan semasa hamil adalah sangat penting.. Di sebabkan inilah, pihak hospital atau klinik akan membekalkan para ibu hamil dengan asid folik, vitamin C, B Complex dan obimin. Tetapi, adakah ia mencukupi?..

Tanya pada diri anda sendiri. Jika anda adalah seorang yang sangat menitik beratkan tentang diet seimbang semasa hamil, di mana pengambilan makanan seimbang semasa hamil di jaga, maka ia sudah tentu mencukupi.

Tapi, jika dalam seharian semasa hamil, anda lebih kerap muntah kerana morning sickness, sehingga anda rasa risau untuk makan, itu tandanya anda perlukan makanan tambahan, tidak kira samada ia supplemen berbentuk pil atau makanan tambahan seperti buah-buahan yang dapat memberikan nutrisi penting. Ini adalah penting untuk anda dan kandungan anda.

Antara suplemen yang sangat baik untuk ibu hamil, dan fatim sarankan adalah Energizing Soy Protein, suplemen sumber protein yang diperbuat daripada non-GMO soya.

 

fetus perlukan protein

 

Kenapa Ibu Hamil Perlukan Protein?

  • Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia
  • Ia juga merangsang fungsi psikologi
  • Maka, setiap organ kita memerlukan protein
  • Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian

Di dalam Protein, mengandungi asid amino yang tubuh anda perlukan.

 

Apa itu Asid Amino?

  • Protein terdiri lebih daripada 22 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia
  • Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia.¬†Ini dikenali sebagai asid amino tak perlu
  • Manakala, asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu
  • Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut
  • Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP)
  • Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya

 

Terdapat 5 Kebaikan Utama ESP untuk wanita mengandung

#1. ESP meningkatkan Sistem Imun Badan Si Ibu. 

ESP adalah minuman protein yang berkhasiat. Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain Vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah di cerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.

 

#2. ESP Mengawal Berat Si Ibu dan Mengelak Serangan Diabetes

Tidak dinafikan apabila kandungan mencecah 5 bulan ke atas, selera makan si ibu akan meningkat secara mendadak. Masa ni lah kita rasa nak makan, makan dan makan. Itu adalah normal bagi ibu-ibu mengandung, tetapi kita harus mengawal pemakanan agar berat tidak naik secara mendadak dan menyebabkan kencing manis atau diabetes.

ESP adalah minuman berprotein yang rendah Indek Glisemiknya (GI). Makanan yang rendah GI melambatkan penyerapan glukosa di usus kecil. Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil. 

Sebab itulah, ramai ibu-ibu mengandung sukakan ESP kerana ia membekalkan tenaga berpanjangan. Serangan diabetes terjadi apabila si ibu memakan makanan tinggi GI (makan makanan berat seperti nasi, manisan, air manis, dll) pada kadar yang banyak dan kerap.

 

#3. ESP membantu pembentukan otot dan otak bayi. 

Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi begitu juga ototnya. Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN. Protein yang baik sangat diperlukan oleh bayi untuk membina sel-sel ini dan sangatlah penting si ibu mendapatkan protein yang cukup ketika mengandung.

 

#4. ESP membantu membentuk kulit yang gebu dan cantik.

Protein perlu dalam penghasilan sel-sel kulit yang baru. Sel-sel kulit yang telah mati perlu diganti dengan sel baru. Dengan minum ESP, sel-sel kulit si ibu akan bertambah gebu dan lebih menarik kerana bantuan protein yang diminum. Parut juga berkurang kerana penggantian sel-sel baru ini. 

Si ibu akan juga merasa lebih menarik walaupun berbadan dua. Tidak lupa juga kulit bayi di dalam kandungan. Bayi yang dilahirkan berpotensi mempunyai kulit yang mulus, gebu dan cantik. 

 

#5. ESP membantu ibu-ibu morning sickness dan alah di awal kehamilan. 

Di awal kehamilan, adalah suatu yang normal bagi ibu-ibu mengalami morning sickness dan alah yang teruk sehingga muntah-muntah. Kita juga akan merasa mual terutama apabila perut kosong. ESP membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan dan kenyang yang lebih lama. Tambahan pula, ia juga mudah di hadam berbanding makanan berprotein yang lain

Nak tahu lebih lanjut tentang ESP?? 

  • Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amino Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang¬†tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.
  • Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian
  • Isoflavones¬†pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopous.
  • Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan¬†IPP (Identity Preservation Program)¬†bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi¬†isoflavones
  • Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafein.

Khasiat ESP ini telah terbukti dan diakui sendiri oleh ibu-ibu yang konsisten mengambilnya sewaktu hamil. Ini antara testimoni yang dapat dikongsikan:

“Kulit baby cantek… My baby boy dah 5 bulan, tapi kulitnya masih tulus mulus mcm newborn… Tak tau laa kalau dah lasak nnt akan berparut pula… Untuk mommy pula, of course beri tenaga, cantikkan kulit & beri sumber protein secukupnya untuk bayi di dalam kandungan…”¬†
~ Pn. Arnie

“kulit baby sya bersih n takde ruam2 wpun bdn dia smgt. sya consume masa preggy smpi la hari ni. skrg baby sya dh 4 bln.”¬†
~ Pn. CT Shamin

“alhamdulilah kulit bby sy cantik n tiada masalah sgt….sy start ambil esp mse kndungan 5 bln smpai skrg bby nk msuk 4 bulan….kulit mamanye pn lembut…papa yg tegur..x tipu tau….hehehhehe….”¬†
~ Pn. Eyna 

TESTIMONI 4:

 
 
 

TESTIMONI 5:

 

TESTIMONI 6:

 

TESTIMONI 7:

 

Bagaimana Nak Dapatkan Set Ibu Hamil Shaklee?

 

set ibu hamil shaklee

 

Untuk order, boleh whatsapp fatim di 016-836 9246.

 

 

MENTOR BISNES ANDA

  Disclaimer
  • Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
  • Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
  • Ini adalah supplemen. Ia cuma membantu¬† untuk meningkatkan kesihatan tubuh anda bermula dari dalam. Dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu, jika ada sebarang kemusykilan.
  • Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
 

"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.

MODAL SERENDAH RM 35 UNTUK SELURUH MALAYSIA .

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA‚ÄĚ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *